Competències específiques

CE1, CE2, CE8

Criteris d’avaluació

1.1. Interpretar i reformular de forma verbal i gràfica problemes i situacions de la vida quotidiana, responent a les preguntes plantejades o fent noves preguntes.

2.1. Seleccionar una estratègia per resoldre un problema, compartir-la i justificar-la.

2.3. Argumentar la correcció matemàtica de les solucions d’un problema i la seva coherència en el context plantejat.

8.1. Col·laborar i aportar estratègies i raonaments matemàtics en el treball en equip, tant en un entorn presencial com virtual, per construir coneixement matemàtic de manera conjunta.

Sabers

  • Ús d’estratègies variades de comptatge, recompte sistemàtic.
  • Aplicació d’estratègies d’identificació, representació (verbal, taules, gràfics i notacions inventades) i predicció raonada de termes a partir de les regularitats en una col·lecció de nombres, figures o imatges.
  • Organització i estratègies per a la recollida de dades.
  • Identificació d’estratègies de millora de la perseverança i el sentit de la responsabilitat envers l’aprenentatge de les matemàtiques tant per donar resposta al repte inicial com per continuar fent-se preguntes i aprenent.
  • Treball de la flexibilitat cognitiva, l’adaptació i el canvi d’estratègia, si cal, i valoració de l’error com a oportunitat d’aprenentatge.

Activitats 1 i 2. Pot ser que la condició de no passar més d'una vegada per una mateixa fruita faci dubtar als alumnes. Expliqueu que es refereix a una mateixa peça de fruita no a un tipus de fruita, que sí que es pot repetir.

Activitat 3. Comenteu entre tots la importància de la limitació que indica l'enunciat. La seva importància pot semblar clara d'entrada, però si s'analitza es pot comprovar que no influeix massa en el resultat el fet que hi sigui o no.

En l'apartat "+ recursos" trobareu una proposta per treballar més activitats competencials.

En l'apartat d'Atenció a la diversitat trobareu diferents propostes d'activitats per acompanyar i repassar o bé ampliar els continguts del taller.

Més activitats competencials
Atenció a la diversitat

Per acompanyar i repassar

Per anar més enllà

Solucions