Continguts

  • Lectura de la descripció d'un animal.
  • Reconeixement i aprenentatge d'adjectius descriptius.
  • Escriptura de paraules per completar frases.
  • Interpretació del contingut d'un entorn web.

Objectius

  • Llegir la descripció d'un animal i comprendre-la.
  • Aprendre adjectius descriptius.
  • Escriure correctament les paraules adequades a un context.
  • Interpretar el contingut d'un entorn web.

Activitat 2. Llegiu en veu alta els adjectius, aclariu-ne el significat, si cal, i comenteu quins no són adequats per descriure un animal, però sí per definir una persona.

Demaneu als nens i les nenes que juguin a descriure un animal sense dir de quin es tracta perquè els companys i les companyes l'encertin. Podeu prendre com a model algun dels animals de la galeria d'animals.

Activitat 4. Proposeu-los que, per parelles, descriguin les fotografies i que identifiquin quines característiques es corresponen amb en Foc i quines no. Per posar-los-ho més fàcil, feu preguntes segons les característiques del gat de la descripció: Té el pèl del color del foc?; Té taques de color marró?...

Activitat 5. Demaneu-los que corregeixin en veu alta les frases que han marcat com a falses perquè siguin veritat. Han de ser aquestes: El nen que escriu no és més petit que en Foc, és més gran; El gat i el nen tenen els ulls del mateix color.

Text discontinu. Activitat 8. Abans de respondre les preguntes, podeu accedir amb la pissarra digital a la pàgina dedicada al Doraemon, del portal web del Club Super3 per resoldre les preguntes.

Podeu aprofitar-ho per navegar per l'espai web i familiaritzar-s'hi. Feu preguntes d'interpretació de l'entorn digital, com ara aquestes: On buscaríeu altres vídeos de Doraemon? On faries clic per llegir de què va el capítol? Quin dels dos capítols t'agradaria mirar si haguessis de triar? Per què creus que l'Ona podrà veure els dibuixos per internet, encara que estigui d'excursió a l'hora que els emeten per la televisió?

En l'apartat d'Atenció a la diversitat trobareu diferents propostes d'activitats per reforçar, repassar o ampliar els continguts de comprensió lectora.

Més activitats competencials
Enllaços
Galeria d'animals

Galeria d'imatges d'animals per projectar i observar-ne les característiques i descriure'ls.

Doraemon al Club Super3

Espai de la pàgina web del Club Super3 dedicada a Doraemon, el gat còsmic.

Atenció a la diversitat

Per acompanyar i repassar

Després de llegir: Completem

Activitat per completar paraules a partir d’imatges.

Després de llegir: Completem frases

Activitat per completar frases amb l’opció correcta.

Per anar més enllà

Després de llegir: Posem noms

Activitat per pensar i escriure noms d’animals originals.

Solucions