Continguts

  • Comparació i ordenació de nombres.
  • Representació dels nombres de l'1 al 9 en la recta numèrica.
  • La suma com a efecte d'ajuntar, afegir o completar.

Objectius

  • Comparar i ordenar nombres.
  • Representar els nombres de l'1 al 9 en la recta numèrica.
  • Sumar com a efecte d'ajuntar, afegir o completar.

Activitat 5. En la pàgina del llibre s'ha encerclat, com a exemple, la xifra que representa el nombre 5. Podeu especificar als alumnes que poden encerclar els nombres més grans de cada parella, incloent-hi el nombre escrit amb lletres.

Activitat 7. Després de completar cada fila d'animals, podeu treballar la suma d'animals dibuixats pels nens i els que ja hi ha en el llibre de cada tipus. Els 5 cargols que ja hi ha més els 2 que ha dibuixat cada alumne fan els 7 cargols que ens demanen. Les 3 marietes que ja hi ha més les 4 que ha dibuixat cada alumne fan les 7 marietes que també ens demanen. Per acabar, les 2 formigues que ja hi ha més les 2 que ha dibuixat cada alumne fan les 4 formigues que ens demanen. D'aquesta manera, treballaran la suma com a efecte de completar.

Activitat 8. Una ampliació d'aquesta activitat consisteix a ordenar els vuit nombres, independentment del color, del més petit al més gran. En aquest cas, podeu dibuixar les vuit caselles i els signes "més petit que" entre aquestes, en una sola fila sense interrupcions. Si els alumnes estan engrescats amb el taller, podeu demanar-los que, per acabar, els ordenin del més gran al més petit escrivint el signe "més gran que" entre les vuit caselles.

Activitats interactives
Més activitats competencials
Enllaços
Juguem amb daus

Pàgina amb algunes propostes d'activitats senzilles que es poden fer amb daus. Us recomanem la segona activitat (els nens tiren els daus i miren qui ha obtingut el nombre més alt).

Quants n'hi ha?

Joc per comptar fins a 9.

Atenció a la diversitat